Räddningsplan fallskydd – detta gäller

En räddningsplan ska finnas vid arbete på hög höjd där risk för fall föreligger i syfte att säkerställa effektiv evakuering och omhändertagande av nödställda personer. Räddningsplan, arbetsmiljöplan och riskanalys styrs enligt EN 365:2004, och enligt EN 363:2008 ska ett räddningssystem vara sammansatt på ett sådant sätt att det inte blir nödvändigt att kapa några linor för att genomföra en räddning. Läs mer på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Räddningsplan mall

Planering spelar en viktig roll för att skydda arbetstagare mot fallrisker. Som arbetsgivare bör du se till att räddningsplanen är:

  • Utformad och fullständig för de platsspecifika förhållandena.

  • Kompatibel med hälso- och säkerhetsföreskrifter.

Se till att upprätta en skriftlig räddningsplan och se till att samtliga arbetstagare kan agera utifrån innehållet i den. Vår räddningsplansmall tillhandahålls för att underlätta planeringen av räddningsarbetet.

Du kan ladda ned den i vår app, eller här.

Vad du kan förvänta dig när du väljer Roofac

  • Skräddarsydda fallskyddslösningar. Olika arbetsplatser innebär olika behov. Därför anpassar vi alltid varje fallskyddslösning utefter de unika behov och förutsättningar som finns.

  • Utbildning för säkert arbete på hög höjd. Rätt fallskyddsutrustning kräver också rätt förutsättningar. Vi erbjuder utbildningar för alla som använder fallskyddsutrustning, så att de kan utföra arbetet på ett säkert och kontrollerat sätt.

  • Produkter av högsta kvalité. Vårt sortiment består av produkter från marknadsledande varumärken som utmanar alla andra märken beträffande kvalité, användarvänlighet och pris.

  • Experter på kostnadseffektiva lösningar. Med kostnadseffektiva lösningar vid arbete på hög höjd, är vi ett givet val av fallskyddsexperter för både industri och fastighetsbranschen.

  • Stort återförsäljarnätverk. Genom vårt breda nätverk av återförsäljare kan vi erbjuda ett komplett sortiment av personligt fallskydd att både köpa och hyra.

Vad du kan förvänta dig när du väljer Roofac

Tveka inte att kontakta oss vid eventuella frågor eller önskad support gällande räddningsplan och fallskydd. Varmt välkommen.

Karlstad

Västanvindsgatan 24
652 21 Karlstad

Stockholm Nord

Voltgatan 24P
195 60 Arlandastad

Stockholm Syd

Harpsundsvägen 185
124 59 Bandhagen

Copyright, all rights reserved, Roofac AB, 2023

Webbplats av area81.se

SEMESTER ÖPPETTIDER!

VIKTIG INFORMATION OM TILLFÄLLIGT BEGRÄNSADE SEMESTER ÖPPETTIDER!

Under v. 28 & v. 29 har Roofac AB begränsade öppettider under semestern.
Gäller mellan datum 8 juli och 20 juli
Ordinarie öppettider from 22 juli

Vi finns på plats dessa tider under v 28 + v 29:
Måndag – Fredag
Kl 08:00 – 12:00

Anställd på plats är Marius, nås på telefon:
072 - 720 00 17
eller vår växel
010-410 44 50TREVLIG SOMMAR!
Återförsäljare

Få en offert

Bli en återförsäljare