skip to Main Content

Vindkraft är idag en starkt växande bransch och kommer så förbli de närmsta åren, i takt med att kraven på förnybar energi ökar. Vi på Roofac har de senaste åren expanderat vår verksamhet mot vindkraft. Med vår utbildade personal kan vi säkerställa rätt kvalitet till vindkrafts-marknaden.

Inspektion och besiktning

Vi utför invändiga och utvändiga inspektioner av blad, antigen med hjälp av teleobjektiv eller med hjälp av våra kunniga industriklättrare (Rope Access tekniker).

Reparation och underhåll

Spetsen på ett blad roterar i ca 300km/h vilket medför enorma påfrestningar på materialen. För att inte påverka materialens hållbarhet eller maxeffekt utför vi reparationer från plattformar eller från rep, allt beroende på skadans art och situation. Vi byter även vindkraftverkens åskledare vid behov.

Årlig besiktning av hissmotorer

Det finns lagstadgade krav på årlig besiktning av hiss motorer och hissar som är installerade i vindkraftverk. Vi är certifierade att utföra besiktningar och underhåll av Tractel- och Duallifts hiss motorer för vindkraftverk.

Uthyrning av plattformar

Att utföra arbeten på ett vindkraftverk kan vara krävande beroende av väderförhållanden. För att underlätta arbetet har vi plattformar för uthyrning.

Plattform

Pelle Nyhlén

Pelle Nyhlén

Verksamhetsansvarig
010-410 44 71
pelle@roofacwind.se

Back To Top
×Close search
Sök