« Bakåt

Mast & Stolpe utbildning (2dagar)


Kursbeskrivning

Arbetar du inom ett utsatt område där det finns risk för fall till lägre nivå eller utför arbeten i slutna utrymmen?

Då är det viktigt med rätt kunskap, utbildning samt utrustning för att kunna utföra arbetet på ett säkert och kontrollerat sätt.

Vi på Roofac har mångårig erfarenhet inom yrkesklättring och har ett brett utbud av utbildningar. I vår nybyggda träningsanläggning har vi möjlighet att ge er en realistisk träning i uppbyggda miljöer för olika yrkeskategorier och scenarier.

I denna utbildning går vi igenom både teoretiskt och praktiskt vad lagen säger gällande arbete i mast. Eftersom en mast är väldigt utsatt för väderoch vind gör det arbetet väldigt krävande. Vi går igenom hur man räddar en person ur en mast om olyckan skulle vara framme. Denna utbildning gör att du säkert och tryggt kan arbeta i mast med personlig säkerhet och rätt utrustning.

Kursens mål

Kursdeltagaren ska efter genomgången kurs ha kunskap om säkerhetsregler och normer för mastarbete. Deltagaren ska även kunna arbeta säkert och effektivt med sin personliga fallskyddsutrustning samt klara av olika typer av räddningar av sin kollega, beroende på arbetsplats.

Målgrupp

För yrkesutövare som arbetar i mast eller stolpe över 13m. Denna utbildning ger dig kunskap om säkerhetsregler och normer för mastarbete, att kunna arbeta säkert och effektivt med personlig fallskyddsutrustning samt nedtagning av skadad från mast. Kursen för utformad i enlighet med AFS 2000:6.

Förkunskaper

Viktigt att tänka på inför denna utbildning: Deltagaren skall vara minst 18 år. Kursen ger den formella mastkunskapen men certifikatet gäller enbart tillsammans med giltig läkarundersökning samt arbets-EKG enligt AFS 2000:6 samt AFS 2005:6. Detta kan dock kompletteras efter genomförd kurs.

Tid

2 dagar, 08:00 - 16:00

Pris

Deltagaravgift 5 995 SEK exkl. moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Karlstad

Västanvindsgatan 24
652 21 Karlstad

Stockholm Nord

Voltgatan 24P
195 60 Arlandastad

Stockholm Syd

Harpsundsvägen 185
124 59 Bandhagen

Copyright, all rights reserved, Roofac AB, 2023

Webbplats av area81.se

Återförsäljare

Få en offert

Bli en återförsäljare