« Bakåt

Slutna utrymmen (1dag)


Kursbeskrivning

Arbetar du inom ett utsatt område där det finns risk för fall till lägre nivå eller utför arbeten i slutna utrymmen?

Då är det viktigt med rätt kunskap, utbildning samt utrustning för att kunna utföra arbetet på ett säkert och kontrollerat sätt.

Vi på Roofac har mångårig erfarenhet inom yrkesklättring och har ett brett utbud av utbildningar. I vår nybyggda träningsanläggning har vi möjlighet att ge er en realistisk träning i uppbyggda miljöer för olika yrkeskategorier och scenarier.

Att arbeta i miljöer som t ex brunnar, cisterner, gruvor och bassänger ställer mycket höga krav på säkerhet och kunnande. Denna utbildning vänder sig till alla som arbetar i slutna utrymmen och följer AFS 2014:43 Kemiska arbetsmiljörisker. Vi lär ut metoder för att jobba säkert samt hur räddning skall ske om olyckan ändå är framme. Arbete med tripoder, davitarmar, vinschar, gasvarnare och räddningsblock ingår i utbildningen.

 

Kursens mål

Eleven skall kunna utföra en räddning (sk nedtagning) av skadad vid olycksfall eller akut sjukdom, kunna välja lämplig utrustning och ha kunskap om riskanalyser och räddningsplaner.

Målgrupp

Alla som arbetar i slutna utrymmen t ex inom kemisk industri, livsmedelsindustri, vattenverk, gruvor, fartyg, räddningstjänst och som berörs av AFS 2014:43 Kemiska arbetsmiljörisker.

Förkunskaper

Fallskydd bas, 4 timmar.
Efter genomförd utbildning får kursdeltagaren ett intyg som är giltigt i två år.

Tid

1 dag, 08:00 - 16:00

Pris

Deltagaravgift 4 995 SEK exkl. moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Karlstad

Västanvindsgatan 24
652 21 Karlstad

Stockholm Nord

Voltgatan 24P
195 60 Arlandastad

Stockholm Syd

Harpsundsvägen 185
124 59 Bandhagen

Copyright, all rights reserved, Roofac AB, 2023

Webbplats av area81.se

Återförsäljare

Få en offert

Bli en återförsäljare