Roofac

KLICKA PÅ DITT ARBETSOMRÅDE
VÄLJ DITT ARBETSOMRÅDE
bild på olika fallskyddslösningar till olika yrkesområden

ARBETE I KRAN

1 of 13

MASTARBETE

2 of 13

VINDKRAFT

3 of 13

TJÄNSTER VINDKRAFT

4 of 13

LASTNING/LOSSNING FORDON

5 of 13

TRÄDKLÄTTRING

6 of 13

SKYLIFT

7 of 13

KLÄTTRING

8 of 13

ROPE ACCESS

9 of 13

SLUTNA UTRYMMEN/RÄDDNING

10 of 13

BYGGSTÄLLNING

11 of 13

TAK & BYGG

12 of 13

TILL VÅRA TJÄNSTER

13 of 13

Brett utbud av komplett fallskyddsutrustning

För att alla som utför arbete med risk för fall ska kunna arbeta säkert är det viktigt med rätt fallskyddsutrustning. Det finns tre typer av fallskydd att välja mellan – personlig fallskyddsutrustning, fasta system och kollektivt fallskydd.

Ett fallskydd ska alltid användas där fallhöjden är två meter eller mer och när risk för fall föreligger. Vid val av säkerhetsutrustning behöver du enligt Arbetsmiljöverket bland annat tänka på följande:

 • Vilket slags arbete ska du utföra?
 • Vad finns det för möjliga arbetsmetoder med fokus på bäst arbetsmiljö och säkerhet?
 • Hur kan du ta dig upp och ner till arbetsplatsen?
 • Hur ser arbetsplatsen ut (höjd, lutning, bärighet etc.)?
 • Hur lång tid tar arbetet?
 • Hur många ska arbeta där – en eller flera entreprenörer?
 • Vad finns det för behov av avspärrningar?

Köpa fallskyddsutrustning – viktigt att välja rätt

Kollektivt fallskydd

Vid arbete för fallrisk förekommer är det i första hand ett kollektivt fallskydd som ska användas, vilket är olika typer av gemensamma skyddsanordningar som skyddar alla på arbetsplatsen. Detta inkluderar:

 • Fallskyddsräcken
 • Skyddsnät
 • Skyddstäckning
 • Ställningar
 • Arbetsplattformar

Personlig fallskyddsutrustning

Personlig fallskyddsutrustning används i sista hand och enbart i undantagsfall när kollektiv fallskyddsanordning inte är möjlig att använda, eller när tiden det tar att sätta upp ett kollektivt fallskydd tar mycket längre tid än att utföra själva arbetet. En komplett säkerhetsutrustning består av en helsele, ett kopplingssystem med falldämpande funktion och en förankringsanordning. → Välj ditt arbetsområde och hitta den rätta fallskyddsutrustningen här: https://www.roofac.se/kategorioversikt/

Kontakta oss

En bra fallskyddsutrustning är avsedd att hindra fall från höjd eller om ett fall mot förmodan inträffar bromsa upp fallet på ett säkert sätt. På Roofac är vi experter på kostnadseffektiva lösningar och kan hjälpa dig att skapa en tryggare arbetsplats.

Vi tar alltid hänsyn alltid till dina specifika arbetsförhållanden för att utforma bästa möjliga lösning. Vårt erbjudande består därför alltid av skräddarsydda lösningar inom säkerhetsutrustning – såsom personligt fallskydd, temporära fallskydd, fasta system samt fallskyddsutbildningar. Vi erbjuder också kompletta fallskyddspaket innehållande allt du behöver.

Vill du veta mer om om vårt utbud av fallskyddsutrustningar och vad vi kan erbjuda dig utifrån dina behov och förutsättningar? Tveka då inte att ta kontakt med oss på Roofac. Vi ser fram emot att höra ifrån dig.