Besikta fallskydd - utrustning och utbildning​

Besiktning av fallskydd

Du som arbetsgivare är skyldig att utföra en årlig besiktning av fallskydd, som exempelvis räddningssystem och klätterselar, för att säkerställa dess säkerhet och användarvänlighet. 

En besiktning av fallskyddsutrustning ska utföras av en kompetent person, alltså någon med relevant utbildning. På Roofac utför vi kontroller av alla typer av utrustning och erbjuder assistans från våra säkerhetskonsulter, vilket skapar bästa möjliga arbetsmiljö.

Vi hjälper dig att inspektera och besikta fallskyddsutrustning

En av de vanligaste orsakerna till skada, eller dödsfall, i arbetet är fall från hög höjd (från 2 meter). Oberoende av om du är ansvarig för säkerheten på arbetsplatsen, eller om du själv arbetar på hög höjd, ska du se över utrustningen som används.

Att arbeta på höga höjder innebär kort sagt stora risker för fallolyckor med risk för personskada, eller i värsta fall dödlig utgång, vilket gör att en av våra främsta uppgifter är att skydda liv. Besiktning av utrustningen ska ske minst en gång per år för att regelbundet hålla koll så att den är bruklig. Vid förstadiet av ett projekt, eller vid en uppkommen situation, finns behov av att se över bland annat installationer, strukturer eller byggnader genom att göra en inspektion eller besikta fallskyddsutrustning. Vi kan hjälpa dig att snabbt komma på plats och säkerställa att alla underlag dokumenteras.

Vad du kan förvänta dig när du väljer Roofac

  • Skräddarsydda fallskyddslösningar. Olika arbetsplatser innebär olika behov. Därför anpassar vi alltid varje fallskyddslösning utefter de unika behov och förutsättningar som finns.

  • Utbildning för säkert arbete på hög höjd. Rätt utrustning kräver också rätt förutsättningar. Vi erbjuder utbildning för alla som använder fallskyddsutrustning, så att de kan utföra arbetet på ett säkert och kontrollerat sätt.

  • Produkter av högsta kvalité. Vårt sortiment består av produkter från marknadsledande varumärken som utmanar alla andra märken beträffande kvalité, användarvänlighet och pris.

  • Experter på kostnadseffektiva lösningar. Med kostnadseffektiva lösningar för höghöjdsarbeten är vi det givet val av fallskyddsexperter för både industri och fastighetsbranschen.

  • Stort återförsäljarnätverk. Genom vårt breda nätverk av återförsäljare kan vi erbjuda ett komplett sortiment av personligt fallskydd att både köpa och hyra.

Utbildningar för rätt behörighet att besiktiga fallskyddsutrustning

Yrkesutövare som vill kunna besikta fallskydd enligt lagens stadgar, behöver utbildning. Roofac erbjuder fallskyddsutbildningar som ger dig den kunskap som behövs för att utföra den årliga kontrollen av utrustningen, oberoende av tillverkare, enligt EN365.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

För ytterligare information om hur vi kan hjälpa dig med besiktning av fallskyddsutrustning, är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi berättar gärna mer om hur vi kan bistå dig utifrån dina behov och förutsättningar.

Karlstad

Västanvindsgatan 24
652 21 Karlstad

Stockholm Nord

Voltgatan 24P
195 60 Arlandastad

Stockholm Syd

Harpsundsvägen 185
124 59 Bandhagen

Copyright, all rights reserved, Roofac AB, 2023

Webbplats av area81.se

Återförsäljare

Få en offert

Bli en återförsäljare