Roofac

« Bakåt

Fallskyddsutbildning Webteori + praktik


Kursbeskrivning


Arbetar du inom ett utsatt område där det finns risk för fall till lägre nivå eller utför arbeten i slutna utrymmen?

Då är det viktigt med rätt kunskap, utbildning samt utrustning för att kunna utföra arbetet på ett säkert och kontrollerat sätt.

Vi på Roofac har mångårig erfarenhet inom yrkesklättring och har ett brett utbud av utbildningar. I vår nybyggda träningsanläggning har vi möjlighet att ge er en realistisk träning i uppbyggda miljöer för olika yrkeskategorier och scenarier.

Fallskyddsutbildning heldag är en utbildning som riktar sig till dem som arbetar där det föreligger risk för fall inom exempelvis industrin. Här får man lära sig vilka lagar och normer som reglerar arbete på höjd samt genomföra praktiska övningar i hur man använder personlig skyddsutrustning och enklare räddningsövningar.

Kursinehåll

  • Lagar och normer
  • Fallskydd i teorin
  • Praktisk träning
  • Enklare räddningsmoment
Teoretiska delen sker via web och görs innan kursen.

Kursens mål

Efter kursen skall deltagaren kunna avgöra vilka olika typer av fallskyddsutrusning som bör användas, beroende på skyddsnivå och gällande arbetsmiljö. Ha kännedom om lagar och regler för användning av fallskydd i enlighet med AFS 2001:3. De skall även praktiskt visa att de säkert och effektivt kan förankra sig och använda rätt fallskydd på tak/höjd.

Målgrupp

Kurs för yrkesutövare som arbetar i skiftande miljöer med risk för skada genom fall. Exempel är takarbetare eller industriarbetare med en varierande arbetsmiljöproblematik på höjd.

Tid

1 dag, 08:00 - 12:00

Pris

Deltagaravgift 2 995 SEK exkl moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×