Säkerhetskrok för livlina – för din säkerhets skull vid arbete på hög höjd

På Roofac är vi experter på kostnadseffektiva lösningar och kan hjälpa dig att skapa en tryggare arbetsplats.

En säkerhetskrok för livlina ger en säker infästning av livlina på taket. När man ska fästa en säkerhetskrok för livlina ska man vara säker på taket och att man kan fästa säkerhetskroken på ett säkert sätt på taket. Det är av stor vikt att montera en säkerhetskrok där man kan fästa livlinan. Infästningsskenan monteras så att nedre delen av säkerhetsskroken vilar över en läkt på nedre delen av takpannan. En säkerhetslina ska alltid häktas fast i den nedersta böjen på kroken, så att man är säker på att den inte kan hoppa av. 

Säkerheten är viktigt att tänka på när du eller yrkesman ska befinna sig på taket. Med taksäkerhet menar man att man ska kunna gå eller gå upp på taket utan någon risk för olycksfall. En säkerhetskrok för livlina spelar stor roll i arbetet av taksäkerhet. Vilken säkerhetskrok för livlina som är bäst för ditt tak beror på utformning av taket, ålder, fasadhöjd och taklutning. 

Säkerhetskrokar för livlina från marknadsledande varumärken

På Roofac har vi ett brett sortiment av säkerhetskrokar för livlinor vid takarbete från marknadsledande varumärken, som också lämpar sig väl för en rad andra användningsområden – såväl horisontellt som vertikalt bruk.

Hos oss hittar du säkerhetskrokar för livlinor och annan utrustning som kan behövas vid arbete på hög höjd. Upptäck vårt produktsortiment och hitta rätt säkerhetskrok utefter dina behov.

Se vårt fullständiga utbud av personligt fallskydd här!

Vill du veta mer om säkerhetskrok för livlina?

Rätt val av säkerhetskrok för livlina är kort sagt viktig för att säkra en trygg och säker arbetsmiljö. På Roofac är vi experter på kostnadseffektiva lösningar med hjälp av Rope Access teknik (industriell klättring) som hjälper dig att skapa en tryggare arbetsplats.

Har du frågor om vårt utbud av säkerhetskrokar eller är i behov av rådgivning, är du varmt välkommen att kontakta oss.

Karlstad

Västanvindsgatan 24
652 21 Karlstad

Stockholm Nord

Voltgatan 24P
195 60 Arlandastad

Stockholm Syd

Harpsundsvägen 185
124 59 Bandhagen

Copyright, all rights reserved, Roofac AB, 2023

Webbplats av area81.se

Återförsäljare

Få en offert

Bli en återförsäljare