Förankringspunkt fallskydd för arbete på hög höjd

På Roofac är vi experter på kostnadseffektiva lösningar och kan hjälpa dig att skapa en tryggare arbetsplats.

Fallolyckor vid arbete på hög höjd är ofta allvarliga och kan handla om liv och död. Därför är det otroligt viktigt att den som utför arbetet är ordentligt skyddad vid eventuella fall. Förankringspunkter används för att fästa eller koppla fast fallskyddsystemet i en struktur och punkten måste kunna garantera ett tillräckligt motstånd för att förhindra ett fall eller nedstörtning. Punkter för fallskydd kan vara i tak, balkar, ställningar och svetsade konstruktioner. De bör sättas så högt upp som möjligt och så vertikalt som det går i förhållande till arbetsstället. Detta för att undvika risken för pendlingseffekter och kontakt med underliggande nivåer vid ett eventuellt fall. I de fall där en lämplig förankringspunkt saknas finns det temporära system som kan användas tillsammans med en ankarpunkt. För att dessa typer av förankringsanordningar ska få användas måste de uppfylla kraven enligt EN 795 och vara CE-märkta. Samtliga av våra produkter på Roofac uppfyller säkerhetskraven och vi hjälper er att välja rätt förankringspunkt för fallskydd utefter ert specifika behov.

Öka tryggheten med säkerhetsutbildningar

Den som använder sig av fallskydd bör få en utbildning i hur man använder, kopplar och provar utrustningen innan arbetet ska utföras. Det är viktigt att känna till riskerna som finns om utrustningen används felaktigt samt hur man sköter och underhåller den. Vi på Roofac erbjuder fallskyddsutbildningar där deltagarna får praktisk kunskap i hur de på ett effektivt och säkert sätt använder rätt fallskydd vid arbete på tak och höjder.

Vill du veta mer om förankringspunkter för fallskydd?

Rätt val av förankringspunkt är kort sagt viktig för en trygg och säker arbetsmiljö. På Roofac är vi experter på kostnadseffektiva lösningar med hjälp av Rope Access teknik (industriell klättring) som hjälper dig att skapa en tryggare arbetsplats.

Har du frågor om förankringspunkter eller är i behov av rådgivning, är du varmt välkommen att kontakta oss

Karlstad

Västanvindsgatan 24
652 21 Karlstad

Stockholm Nord

Voltgatan 24P
195 60 Arlandastad

Stockholm Syd

Harpsundsvägen 185
124 59 Bandhagen

Copyright, all rights reserved, Roofac AB, 2023

Webbplats av area81.se

Återförsäljare

Få en offert

Bli en återförsäljare